ClínicaEOS

Cargando Eventos

« Todos los Eventos

  • Este evento ha pasado.

Xerrada Gratuita Curs Mindfulness: Què és el Mindfulness?

octubre 8, 2019 @ 14:30 - 15:30

Gratuito

En aquesta xerrada gratuita explicarem a nivell teòric i pràctic el que és el Mindfulness i en què consisteix un curs de 8 setmanes que iniciarem properament.

Día, Hora i Lloc: 8 d’octubre a les 14:30h a la Clínica EOS

Descripció

En totes les sessions hi haurà una part teòrica i una part pràctica.

Revisarem conceptes que ens ajudaran en la pràctica de la consciència plena.

Al llarg del programa utilitzarem tècniques d’escaneig corporal, exercicis de respiració, meditació i altres exercicis que com en un desplegable ens permetran experimentar i incorporar d’una manera ordenada i progressiva una forma diferent de funcionar. Que ens portarà de manera natural a escollir el que ens genera més benestar.

Dates curs i xerrada:

15, 22 i 29 d’octubre 5, 12, 19 i 26 de novembre i 3 de desembre (Sessió informativa  1 d’octubre)

Horari:

14:30 a 16 (dimarts)

Lloc:

Clínica EOS, Santiago Rusiñol, 2 Sant Cugat del Vallès

Preu: 

300 €

Inscripcions:

Per a formalitzar la pre-inscripció realitzar una paga i senyal de 90€ al ES18 0081 0646 3000 0118 8828 Clínica EOS, amb el teu nom i la paraula Mindfulness tardor, i envies  el comprovant a: clinicaeos@gmail.com

Aquest curs de Mindfulness

Consta de 8 setmanes, en les que practicarem d’una manera sistemàtica tècniques simples i potents que ens ajudaran a viure d’una manera més simple, eficient, executiva, tranquil·la i compassiva.

És un mètode basat en el protocol creat per Jon Kabat-Zinn en el centre mèdic de la Universitat de Massachusetts i amb el treball de CNV (Comunicació No Violenta) de Marshall B.Rosenberg

El curs de Mindfulness inclou:

  • 8 sessions setmanals de 1h30
  • Pràctiques formals i informals durant la setmana
  • Àudios per a practicar el Mindfulness durant la setmana.

Els cursos de Mindfulness es realitzen en grups reduïts. Practicarem “in situ”.

A les classes setmanals es desenvoluparà una part teòrica i una part pràctica. En cada sessió experimentarem un concepte que ens permetrà simplificar la ment i treballarem la consciència plena.

Trobant-nos amb nosaltres mateixos amb una mirada honesta des de la tendresa.

Al curs proposem tècniques senzilles de relaxació, meditació, i moviments conscients que al practicar-les de manera regular experimentem:

  • Millora en l’atenció i la concentració
  • augment del benestar general
  • gestió saludable l’estrès i les emocions
  • millora en les habilitats comunicatives i personals que ens portin a resoldre de manera més eficaç i responsable situacions complexes
  • millora en la relació amb nosaltres mateix@s

Emfatitza l’habilitat de parar i observar abans d’actuar, enlloc de reaccionar automàticament, optimitzant així la nostra resposta per a poder adoptar maneres de ser i d’actuar més positives i eficaces amb el nostre entorn.

Diferents estudis avalen aquestes eines, com una metodologia potent que ens retorna a una manera simplificada de funcionar, i ens descansa, ja que se centra en el “ser” i l“estar” enlloc de l’ “haver de”.

Aprenem a enfocar-nos, a atendre, a escoltar, a gestionar emociones, a comunicar i a resoldre d’una manera més responsable i més efectiva.

Programació de les 8 sessions de Mindfulness:

Sessió 1

Conceptes bàsics de Mindfulness. Propòsit del Mindfulness. Descobrint el teu propòsit personal amb el Mindfulness. Ment d’aprenent. Cultivant l’amabilitat. Recuperant la nostra naturalesa. Descobrint el pilot automàtic.

Practicarem exercicis de respiració, de meditació i d’escaneig corporal.

Sessió 2

Ampliant el paradigma. Oposats vs complementaris. Els blancs, grisos i negres. El concepte de transició com a eina de consciència plena. La interconnexió. Experimentant la naturalesa canviant de les coses.

A través d’exercicis de respiració i moviment explorem i experimentem en el propi cos els oposats com a complementaris. Experimentem i practiquem la capacitat de percebre el que és subtil.

Sessió 3

El cos. Descobrint el cos des d’una nova perspectiva. Permanentment en el present. El cos “l’ancla” potent a l’aquí i ara. Conté tota la nostra informació. El cos, la nostra casa.

Practicarem exercicis de yoga, chi kung i respiració conscient, per augmentar la consciència corporal i cuidar el nostre cos, i descobrirem com meditar a través d’ell.

Sessió 4

L’estrès. Aprenent a detectar-lo. El control i la incertesa dos estressors fàcilment identificables. Ampliant perspectiva: l’estrès com indicador que necessita ser atès. Les emocions, les nostres aliades. Observant el moviment intern que genera l’emoció. Consciència en la relació cos-ment.

Practicarem maneres diferents de relacionar-nos amb l’estrès: “m’estresso- em pauso -decideixo”. Treballarem meditant les emocions, amb exercicis de respiració i de visualització per a gestionar l’estrès.

Sessió 5

Allò desagradable – allò agradable. La potència dels pensaments. Posant consciència i cultivant les habilitats que ja tenim dins nostre. La consciència d’atendre’ns. Cuidant del que necessitem i com ens ho donem. Viure les situacions complicades. La resiliència. Escollint les respostes més adequades.

Realitzarem experiències per a poder treballar la resiliència. Exercicis de respiració i consciència corporal, emocional i mental.

Sessió 6

La comunicació: assertiva i empàtica. La comunicació com a eina que ens dóna la capacitat de posar en comú, el que ens passa, el que necessitem…La comunicació: d’element estressor a una eina potent que ens ajuda a gestionar conflictes.

Practicarem l’escolta activa i els seus efectes. Prendrem consciència de com ens comuniquem.

Sessió 7

Els lladres de temps. Descobrirem la relació que tenim amb el temps. Amb l’urgent i l’important. La capacitat de decidir conscientment. Cuidar-se plenament.Treballarem amb preguntes i tècniques senzilles que ens ajudaran a prioritzar els nostres valors, a ser conscients de les decisions que prenem. Canviant les que són necessàries per cuidar-nos plenament.

Practicarem: Meditació Metta (Bondad i Amabilitat)

Sessió 8

Integrant. Traslladant allò après al dia a dia. Mantenint la pràctica. Cultivant aquesta nova manera d’estar. Donant espais al Ser, a l’estar i la Consciència. Cuidant d’un/a mateix/a

Incloent en les rutines la consciència corporal, emocional, mental executiva, comunicativa i relacional.

Farem un tancament del què ens emportem. Treballarem la nostra pròpia rutina, escollint el que ens connecta més i ens converteix en els nostres acompanyants principals.

Detalles

Fecha:
octubre 8, 2019
Hora:
14:30 - 15:30
Precio:
Gratuito
Categorías del Evento:
,

Organizador

Local